کلام نخست ( ماهنامه شماره ۷۷ )
سرمقاله این شماره با تمرکز بر مهم ترین موضوع روز یعنی انتخابات ریاست جمهوری، تأثیر ناخودآگاه جمعی بر این مسأله را مورد مداقه قرار داده است. تعیین مؤلفه های مؤثر بر مشارکت و ترغیب جامعه به حضور با تأکید بر بازتولید مؤلفه های اجتماعی از جمله نکات کلیدی این یادداشت است. در بخش خارجی، موضوعات روز همچون آینده روابط ایران و عربستان و چالش های پیش روی این دو کشور در احیای روابط و نیز تأثیر احیای برجام بر این رابطه مورد بررسی قرار گرفته اند. تأثیر برجام بر معادلات سیاسی کشور های غرب آسیا از دیگر موضوعات پنل سیاست خارجی این شماره از ماهنامه است. نقش مقتدی صدر در شکل گیری و جهت دهی سیاست های عراق و قدرت اجماع آفرینی این شخصیت در عرصه سیاسی این کشور موضوع دیگری است که مورد کنکاش قرار گرفته است. در
نهایت آینده چالش های رژیم صهیونیستی و جمهوری اسلامی ایران با تأکید بر رویکرد های امنیتی ساز بررسی شده است. در بخش داخلی، موضوع آشوب های اجتماعی و چارچوب مفهومی آن با تمرکز بر سمپتوم خشونت و اصل غافلگیری مورد توجه قرار گرفته است. در واقع این مقاله به دنبال پاسخ به این سؤال است که چه عوامل یا پدیده هایی می توانند جرقه آشوب های اجتماعی را روشن کنند. در بخش رصد، روند های جهانی در افق ۲۰۴۰ و نیز سازوکار تصمیم گیری ایالات متحده در قبال بازگشت به برجام دو موضوعی هستند که مورد مطالعه قرار گرفته اند.
در نهایت در بخش مبنا، رویکرد تحلیل اثر متقابل به عنوان ابزاری برای بررسی ارتباط اجزای مختلف یک سیستم بر یکدیگر برای ساخت تصویر آینده معرفی شده است.