کلام نخست ( ماهنامه شماره ۸۳)
سرمقاله این شماره از ماهنامه نامه آینده پژوهی به بحث پیرامون روابط جمهوری اسلامی ایران و عربستان می پردازد. روند روابط ا سیاسی دو کشور و فراز و فرودهای آن در طی دهه های گذشته و نیز گزینه های پیش روی هر یک از این قدرت های منطقه ای از جمله موضوعاتی هستند که در سرمقاله مطمح نظر قرار گرفته اند. موضوع تنش های سیاسی ترکیه و عربستان و چشم انداز بهبود این روابط موضوع اولین مقاله ماهنامه در حوزه سیاست خارجی خواهد بود. عوامل بهبود روابط و نیز پیامدهای آن برای کشورهای ثالث از جمله ج.ا.ا، از دیگر موضوعات این مقاله است. موضوع مبارزه جمهوری اسلامی ایران و رژیم صهیونیستی و تلاش این رژیم در راستای توقف پیشرفت های هسته ای ایران دیگر موضوع سیاست خارجی این شماره ازماهنامه است. بررسی دکترین اختاپوس این رژیم و نیز تلاش آن برای امنیتی سازی مسأله هسته ای، سرفصل های دیگری است که بدان پرداخته شده است. اعتماد متقابل مردم و حکومت و مؤلفه های کلان این گفتمان از منظر امامین انقلاب، موضوع اولین مقاله در حوزه داخلی این شماره است. بررسی مفاهیم کلان اعتماد فیمابین امام و امّت و مدلسازی گفتمانی آن، محور اصلی این مقاله را شکل داده است.
مسأله ارتباط جمهوری اسلامی ایران و بیت شیعی عراق و چالش های آتی آن، درونمایه مقاله دیگری است که در حوزه خارجی نگاشته شده است. همچنین، ارتباط ایران و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس موضوع دیگری است که در این چارچوب قرار می گیرد. کلان مفهوم جهاد تبیین و محرک ها و سناریوهای تحقق آن، موضوع مقاله دیگری است که با بهره گیری از بیانات رهبر حکیم انقلاب، با نگرشی آینده پژوهانه به واکاوی آن پرداخته است. آینده ادراک امنیت ملی و چالش های شناختی جامعه پیرامون این مسأله، موضوع مقاله ای است که تحت این عنوان نگارش یافته است. مفهوم تصرف هنجاری و جنگ روانی علیه جمهوری اسلامی ایران، مقاله دیگری است که در حوزه داخلی مورد توجه قرار گرفته است. ساختار بحران های اقتصادی و ادراکات سیاسی از این مسأله، موضوع مقاله ای در حوزه امنیت سیاسی و اقتصادی است که به بررسی ابعاد گوناگون مسأله پرداخته است.
اجلاس محرمانه بیلدربرگ و مسائل کلان مطرح شده در آن و نسبت این مسائل با جمهوری اسلامی ایران، عنوان گزارشی است که در این خصوص تهیه شده است. در نهایت، تلخیص کتاب پادشکنندگی، اثر نسیم نیکلاس طالب و بررسی روششناختی این موضوع، آخرین مقاله بخش داخلی را شکل می دهد. در بخش مبنا، بخش دوم از یادداشت طرح ریزی سناریوی تحول آفرین با هدف آشنایی بیشتر با گام های اجرایی این رویکرد و الزامات عملیاتی سازی آن ارائه شده است.