کلام نخست ( ماهنامه شماره ۷۱ )
وضعیت بازار های مالی و نقش مستقیم آن بر اقتصادِ کلان و معیشت جامعه به یکی از مهم ترین موضوعات ماه های اخیر کشور بدل شده است. این شماره از ماهنامه نامه آینده پژوهی نیز بر این موضوع تمرکز نموده است. علاوه بر سرمقاله که به بررسی شُبهات فقهی و اخلاقی مترتب بر بازار سرمایه و ضرورت توجه به آن برای کاهش پیامدهای آینده بر سبک زندگی اختصاص یافته، دو مقاله دیگر شامل سناریوهای بازار بورس در افق دو ساله،آینده اقتصاد اسلامی و مُعمای شگردهای بورسی نیز در ارتباط با بازار سرمایه و بیم ها و امیدهای آن نگاشته شده است. فقر و آینده آن از موضوعات دیگری است که در ظرف دو گفتمان متفاوت به بحث گذاشته می شود.
با توجه به اهمیت بسیار بالای نگاه به شرق و توافق ۲۵ ساله ایران و چین و در ادامه ی موضوعات مرتبط در ماهنامه شماره ۷۰ ، در این شماره از نامه آینده پژوهی نیز سه مقاله به این موضوع اختصاص یافته است. رویکرد روسیه پیرامون توافق جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین و نیز واکنش های احتمالی هند نسبت به این توافق از جمله موضوعات مهمی است که مورد توجه قرار گرفته. فرصت ها و چالش های ج.ا.ا در ظرف تنش های ایجاد شده میان امریکا و چین و نیز آینده بحران سیاسی بِلاروس از دیگر موضوعاتی است که به آنها اشاره شده است.
بخش فناوری آینده به بررسی تأثیرات روند های شکل گرفته در شبکه های اجتماعی بر واقعیت بیرونی می پردازد. از این رو جریان سازی اجتماعی شبکه اجتماعی توئیتر مورد مطالعه قرار گرفته است. بخش مبنای آینده نیز دو مقاله در بردارد. مقاله اول ادامه ی تحلیل آماری و تجویز راهبردی پیرامون همه گیری کرونا را پوشش داده و مقاله دوم، ادامه معرفی رویکرد پَس نگری به عنوان یکی از روش های آینده پژوهی را مد نظر قرار می دهد.